Staalmateriaal

Helaas, op dit moment is er geen actueel aanbod in deze productcategorie. We updaten onze website meerdere malen per week, dus houd de website in de gaten of neem contact met ons op bij vragen. Benieuwd wat u nog meer kunt vinden bij Van Baal Materiaalhandel?

Voorwerpen en machines van staal

Er zijn verschillende soorten staal die vele soorten toepassingen kennen. De verschillen kunnen zitten in buigzaamheid, hardheid, vastheid, vorm, oppervlakte, bewerkbaarheid en nog veel meer.

De term ‘staal’ wordt vooral gebruikt voor ijzerlegeringen waar de hoeveelheid koolstof niet hoger ligt dan 1,9%. Hierin verschilt staal onder andere van gietijzer, dat een hoger koolstofgehalte heeft.

Vandaag de dag komt u staal tegen in veel panden en woningen met een industriële uitstraling. Of u nu ondernemer of particulier bent, wanneer u zoekt naar strak bewerkt en buigzaam staalmateriaal of staal in een bepaalde vorm, vindt u bij Van Baal Materiaalhandel een ruim aanbod aan tweedehands stalen voorwerpen en machines.

Al het staalmateriaal dat u tegenkomt in onze loods is door professionals op een vakkundige manier verwijderd uit huizen en panden. Hierdoor kunt u tweedehands voorwerpen van staalmateriaal van uitstekende kwaliteit aanschaffen bij Van Baal Materiaalhandel.

In ons assortiment vindt u onder andere kokers, strippen en buizen, maar we beschikken ook vaak over andere profielen. Al deze soorten staalmateriaal kunnen voor u op maat worden gezaagd.

Soorten staalmateriaal

Binnen al het staalmateriaal wordt er een verschil gemaakt tussen ongelegeerd-, laag- en hooggelegeerd staal:

  • Ongelegeerd staal bestaat uit staal met een ijzer-koolstof legering, met maximaal 1,5% aan legeringselementen. Voorbeelden van van deze elementen zijn mangaan of silicium. Vaak is het doel hiervan om het materiaal harder of sterker te maken.
  • Laaggelegeerd staal bevat ongeveer 1,5% tot 5% aan extra legeringselementen. Vaak zit er dan ook nog een extra element, zoals chroom of nikkel in het staal. Elk element heeft zijn eigen invloed op de eigenschappen van het uiteindelijke product.
  • Hooggelegeerd staal telt ongeveer 5% extra aan elementen. De bekendste soort is RVS.

Bezorging bij u op locatie

Wanneer u geïnteresseerd bent in gebruikt materiaal, dan bent u van harte welkom op onze locatie in Herveld (Verbindingsweg 10, direct aan de A15). In onze loods kunt u alle gebruikte materialen rustig bekijken. Wanneer u niet over geschikt vervoer beschikt is dit geen enkel probleem. Sinds kort bezorgen wij ook bij u thuis! Uw staalmateriaal kunnen wij tegen een kleine vergoeding bij u thuis bezorgen.