Plaatmateriaal

Naar welk plaatmateriaal u ook op zoek bent; bij Van Baal Materiaalhandel bent u voor voordelig plaatmateriaal aan het juiste adres. In onze loods in Herveld vindt u een groot aanbod aan gebruikt plaatmateriaal, zoals betonplex, brandwerende, MDF- of spaanplaten is beschikbaar in onze loods in Herveld.

Bekijk hier ons actuele aanbod.

Plaatmateriaal voor elke klus

Plaatmateriaal wordt omschreven als platen van houtachtig materiaal. Hierbij kunt u denken aan massief hout of andere houtachtige materialen, zoals multiplex, underlayment en hardboard. Deze houtachtige plaatmaterialen zijn ontstaan door het streven naar een zo economisch mogelijk gebruik van de grondstof hout. Op deze manier konden niet alleen grotere afmetingen verkregen worden dan met massief hout, ook het krimpen en zwellen van het hout nam aanzienlijk af.

Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten plaatmaterialen beschikbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en toepassingsgebieden. Zo is er altijd wel een plaatsoort dat perfect bij uw klus past. Of u nu op zoek bent naar betonplex, MDF- of spaanplaten, bij Van Baal Materiaalhandel vindt u een ruim aanbod aan gebruikt plaatmateriaal.

Tweedehands plaatmateriaal

Het gebruikte plaatmateriaal dat u vindt in onze loods is afkomstig uit woonhuizen, kantoorpanden en bedrijfspanden, die door sloopbedrijven eruit zijn gehaald. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door onze partner Van Baal Sloopwerken of andere collega-sloopbedrijven. Hierdoor kunt u bij Van Baal Materiaalhandel al plaatmateriaal aanschaffen vanaf €10,-! Het plaatmateriaal is natuurlijk in gebruikte staat, maar kan gemakkelijk opnieuw bewerkt worden.

Het plaatmateriaal dat u vindt in ons assortiment dient ter decoratie in bijvoorbeeld interieurs, op wanden, plafonds, als gevelbekleding en vloeren.

Multifunctionele toepassingen

Spaanplaten worden erg veel gebruikt in de doe-het-zelf-wereld, omdat dit materiaal erg makkelijk is in het gebruik. Zo zijn de platen erg geschikt voor meubels, binnenwanden, kasten en ander gebruik binnenshuis. Een spaanplaat is een samengeperste combinatie van verschillende houtproducten zoals zaagsel, spaanders en een bindmiddel, als kunsthars. Naast dat een spaanplaat erg functioneel is, heeft het een relatief open structuur, is het eenvoudig te zagen en gemakkelijk af te werken. In onze loods in Herveld hebben we altijd spaanplaten beschikbaar. Het multifunctionele plaatmateriaal kunt u thuis laten bezorgen of afhalen bij Van Baal Materiaalhandel in Herveld.

Bezorging bij u op locatie

Breng een bezoek aan onze loods in Herveld (Verbindingsweg 10, direct aan de A15), voor het ruime assortiment aan gebruikte materialen. Wij bezorgen namelijk ook bij u op locatie! Wanneer u geen vervoer heeft om grote materialen te vervoeren, kan uw plaatmateriaal tegen een kleine vergoeding bij u thuis worden bezorgd.