Gegalvaniseerd Materiaal

Op zoek naar voorwerpen van gegalvaniseerd materiaal? Bij van Baal Materiaalhandel bent u aan het juiste adres. Hier bespaart u flink op de aanschaf van tweedehands staalmateriaal.

Op onze locatie in Herveld vindt u een groot aanbod aan voorwerpen van gegalvaniseerd materiaal dat uit woonhuizen, kantoorpanden of bedrijfspanden is gehaald. Bekijk hier ons actuele aanbod.

Gegalvaniseerd materiaal of RVS materiaal?

Gegalvaniseerd materiaal wordt vaak vergeleken met RVS materiaal. Beide materiaalsoorten bevatten namelijk een soort beschermlaagje. Gegalvaniseerd materiaal is ijzer of staal met een laagje zink, nikkel of ander roestwerend metaal eroverheen.

De beschermingslaag is echter vrij dun, waardoor ook het ijzer eronder weer kan gaan roesten. RVS staat dan ook bekend als steviger materiaal dat roestvrij is en alleen beschadigd kan worden wanneer het voorwerp in aanraking komt met bepaalde agressieve stoffen. Gegalvaniseerd materiaal is echter wel een budgetvriendelijk alternatief voor RVS en voor veel toepassingen een prima materiaalsoort.

Toepassingen van gegalvaniseerd materiaal

Omdat gegalvaniseerd een uitstekende bescherming is tegen beschadiging/corrosie, kent het materiaal de meest uiteenlopende toepassingen. Zo vind je gegalvaniseerd materiaal terug in bijvoorbeeld schroeven of verwarmingspijpen, maar ook in grotere voorwerpen zoals wasmachines en droogtrommels.

Groot aanbod aan gebruikt materiaal

De gebruikte materialen in ons assortiment worden door sloopbedrijven uit woningen, kantoorpanden en bedrijfspanden gehaald. Dit zijn vaak gebouwen die verbouwd, gerenoveerd of gesloopt worden. Alle materialen, meubels en voorwerpen die nog prima een tweede ronde mee kunnen, bieden wij aan in onze loods. Daardoor kunt u op een voordelige manier materialen en meubilair aanschaffen voor uw eigen woning of bedrijf.

Bezorging bij u thuis

Wanneer u geïnteresseerd bent in gebruikt materiaal, dan bent u van harte welkom op onze locatie in Herveld (Verbindingsweg 10, direct aan de A15). In onze ruime loods kunt u alle gebruikte materialen rustig bekijken. Wekelijks krijgen we nieuwe materialen binnen en updaten we ons aanbod op de website.


Wanneer u niet over geschikt vervoer beschikt is dit geen enkel probleem. Wij bezorgen namelijk gewoon bij u thuis tegen een kleine vergoeding.